1. Gedetailleerde en systematische aanpak
- Analyse van risico’s
Mogelijke risico's worden per subject grondig vastgesteld en geanalyseerd, waarbij risicofactoren die incidenten of ongevallen kunnen veroorzaken nauwkeurig worden geïdentificeerd en schades opgesomd zijn per risicofactor.
- Evaluatie van maatregelen
Per risicofactor worden praktische en wettelijke preventiemaatregelen vermeld, gebaseerd op veiligheidswetgeving en goede praktijken. De maatregelen richten zich op de taak en het gebruik van onder meer arbeidsmiddelen en PBM in de praktijk.
- Restrisicoberekening
De berekening van de restrisico’s wordt uitgevoerd op basis van de Fine en Kinney methode. Er wordt uitgegaan van een dagelijkse blootstelling en de mogelijke schade en waarschijnlijkheid dat dit gebeurt.
2. Deskundig en wettelijk
- Professionele opgesteld
Elke risicoanalyse wordt opgesteld door een ervaren veiligheidskundige of preventieadviseur en wordt herzien door een tweede reviewer.
- Wettelijk
De preventiemaatregelen zijn opgesteld voor Nederland op basis van de Arbowetgeving en voor België volgens de Welzijnswet en uitvoeringsbesluiten.
- Actuele informatie
De risicoanalyses worden actief up-to-date gehouden om te zorgen voor recente en relevante informatie.
3. Duidelijk en leesbaar
- Uniforme structuur
Alle risicoanalyse rapporten zijn uniform opgesteld volgens een duidelijke structuur, wat zorgt voor consistentie en begrijpelijkheid.
- Overzichtelijk index
Het risicoanalyse rapport begint steeds met een duidelijke index met doorklikmogelijkheden, wat de navigatie vergemakkelijkt.
- Korte en bondige zinnen
Elke zin in de risicoanalyse is kort en begint met een werkwoord. Het gebruik van verschillende werkwoorden per risicofactor maken het begrijpelijk en instructief.